En af de varme dage i juni måned, havde jeg besøg af en journalist, der gerne ville lave en podcast med mig, med udgangspunkt i mit kursus, “Stemmen – dit vigtigste redskab”, som jeg uger forinden, havde holdt hos Finansforbundet.
Og fordi alt blev optaget, var vi nød til at slukke for min aircondition i klinikken, så den ikke larmede som baggrundsstøj. Det var sidst på eftermiddagen og solen stod lige ned gennem ovenlysvinduerne. Om man kan høre på udsendelsen hvor meget vi begge svedte tran, ved jeg ikke, men det var dæleme udfordrende at sige noget klogt i den varme!

1,5 time sammen med hende er blevet klippet ned til blot 10 minutter og 42 sekunder, og jeg tror faktisk næsten alle hendes spørgsmål er kommet med, så nogle af svarene er der blevet klippet godt og grundigt i.
Men nu er jeg jo heller ikke typen, der fatter mig i korthed, så selvom jeg synes svarene nok er blevet klippet lidt rigeligt i, så var det måske også nødvendigt!

Men – prøv at lægge mærke til, hvad det gør, at der er så kort pause mellem mine svar og hendes spørgsmål!
…har du tid nok, til at nå at tage det ind hun spørger om, eller til at fordøje det jeg svarer?

Fordi udsendelsen er klippet så meget i, som den er, er det ikke kun tale der er klippet ud, men også de naturlige pauser mellem mine svar og hendes spørgsmål. Og faktisk er endda de naturlige pauser midt i mine svar, også klippet ud mange steder, så det næsten lyder som om jeg afbryder mig selv.

Men netop derfor, vil jeg gerne dele dette podcast afsnit med jer.

For sådan kommer vi i virkeligheden også tit til at tale. Vi glemmer pauserne og vigtigheden af pauserne. Men det er der, vi som lytter fordøjer det vi lige har hørt, og der vi bliver klar til at tage det næste ind.
Så skal vores budskaber stå stærkt, skal vi give dem plads.

Hvis du, trods manglende pauser, er nysgerrig på, hvad jeg svarede på hendes mange spørgsmål, så lyt med. Og hvis du gerne vil have uddybet nogle af svarene, så er du velkommen til at skrive til mig på jettedahl@stemmeklar.dk

Lyt til Finansforbundets podcast: “Wauw, er det sådan min stemme lyder?” lige her.
Du kan naturligvis også finde denne podcast inde i iTunes.

Alt godt til dig og din stemme
/Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook