Lidt om hvem jeg er

Jeg hedder Jette Dahl og jeg står bag Stemmeklar, som jeg startede op tilbage i 2015. Stemmen og stemmens udvikling, udfordringer og udtryk har altid interesseret mig. Og så har jeg altid været glad for at bruge min egen stemme, både til tale og sang.
Men jeg har også selv prøvet at have udfordringer med den. En gang kunne min stemme ikke helt holde til alt det, jeg gerne ville bruge den til, uden at jeg blev træt eller anstrengt i stemmen. Og det begrænsede ikke kun hvor meget jeg kunne bruge den, men også min glæde ved at bruge den.

Og sådan ønskede jeg ikke, at det skulle være!

Samtidig underviste jeg i sang, og flere af mine sangelever havde også udfordringer med deres stemme, og jeg kunne se hvordan det også påvirkede dem.

Der startede min rejse fra at være musikskoleansat sangunderviser, til at videreuddanne mig til at blive specialiseret i behandling af funktionelle stemmeproblemer på tale- og sangstemmen, og starte op som selvstændig med Stemmeklar.
Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium (Cand. musicae) med rytmisk sang og korledelse som hovedfag. Jeg har desuden en BA fra Musikvidenskabeligt Institut i Århus. Jeg har tidligere undervist i rytmisk sang på Århus Musikskole, Herning Musikskole, flere højskoler samt seminarier, og har desuden mange års erfaring som korleder.
Efterfølgende har jeg så specialiseret mig i rehabilitering af tale- og sangstemmen, hos Anne Rosing Instituttet i København, og er endvidere uddannet kropsterapeut hos Totum – Skolen for Kropsterapi (se mere på min side www.mærkbar-kropsterapi.dk)

Jeg arbejder helhedsorienteret og ser din stemme som en del af hele dig. Uadskillelig fra krop og psyke. Derfor integrerer jeg kropsterapien i den funktionelle stemmetræning. Jeg har cirka verdens bedste arbejde, for jeg får lov til at se og høre de forandringer, der sker i stemmen hos mine klienter. Og dermed også i dem som mennesker. For når vi arbejder med stemmen, så arbejder vi med hele os.

Og jeg vil med glæde også gerne arbejde med dig.

Din stemme er en helhed

Din stemme hænger uløseligt sammen med din krop og psyke, og ingen stemmeproblemer handler derfor udelukkende om stemmen. Derfor er jeg udover stemmetræner, også kropsterapeut.

Det betyder at jeg er specialiseret i behandling af stemmeproblemer, ikke bare når de er opstået i forlængelse af en forkølelse eller festival, men også når de er opstået i forlængelse af et piskesmæld i nakken, en diskusprolaps eller en anden primær fysisk skade. Eller de er opstået relateret til stress, depression eller angst.

Jeg møder dig der hvor du er, og derfra arbejder vi sammen mod den forandring du ønsker i din stemme.

Som kropsterapeut er jeg medlem af Dansk Behandlerforbund og RAB godkendt, og du kan se mere om mine kropsterapeutiske behandlinger på min søsterside Mærkbar – Kropsterapi.

Under workshop i dag kunne jeg mærke en klar forbedring af min volumen – og klarhed i øvrigt

“Tusinde tak for god og givende behandling i dag. Men også virkelig tankevækkende. Under workshop i dag kunne jeg mærke en klar forbedring af min volumen – og klarhed i øvrigt. Virkelig fed følelse – at være in charge af min stemme.”

Lise

Jeg kan mærke at andre lytter mere til mig nu, end før

“Efter at have arbejdet med personlig udvikling i mange år, var jeg gået lidt i stå, men ved et kursus, hvor Jette gav nogle tip og tricks til at arbejde med stemmen, besluttede jeg mig for at prøve et forløb hos Stemmeklar. Og sikke en rejse!
At få stemmen sat fri, har også sat mig fri. Jeg føler mig meget mere i balance end nogensinde før, og jeg får positive tilbagemeldinger fra andre om hvor tydelig og kraftig min stemme lyder.

Jeg føler at jeg er blevet et helt nyt menneske, hvor jeg kan mærke at andre lytter mere til mig nu, end før. Mine allervarmeste anbefalinger af Jette / Stemmeklar til alle, som tør at udvikle sig.”

Torben

Havde jeg ikke taget turen fra Sønderborg til dig i Århus de 2 gange, havde stemmen ikke holdt til det, jeg har budt den

“Siden jeg besøgte dig i april måned har min stemme været stabil.
Jeg har nu gennemført at arbejde 24-7 i 17 dage, med stemmen som det eneste redskab. Den har ikke svigtet mig en eneste gang. Igår havde vi en afsluttende fest, hvor vi sang og dansede og forsøgte at snakke på trods af høj musik. Alt det, som min stemme ikke har kunnet klare de sidste 3 år. Jeg skånede bestemt ikke stemmen, men den holdt.
Havde jeg ikke taget turen fra Sønderborg til dig i Århus de 2 gange, havde stemmen ikke holdt til det, jeg har budt den. Jeg er dig meget taknemlig, og skulle jeg på noget tidspunkt få problemer igen, vil du høre fra mig med det samme. Det er fantastisk, det du har gjort for mig”

Lykke

Fra session til session kunne jeg mærke en forbedring af stemmen – hver gang

“Jeg kontaktede Jette hos Stemmeklar, fordi jeg, efter mange år som sanger og underviser, var begyndt at blive hæs og miste kraften i min stemme. Allerede fra den første session følte jeg mig i helt trygge hænder. Det tog kun en kort stemmeprøve fra mig for Jette, til at kunne påpege de problematikker, der var skyld i min hæshed.

I de efterfølgende sessioner blev jeg løbende udstyret med nye øvelser og teknikker, der alle havde en naturlig progression indbygget, så stemmen hele tiden blev bygget op gennem forløbet. Fra session til session kunne jeg mærke en forbedring af stemmen – hver gang.

Jeg har nu fået styrken i min stemme tilbage og hæsheden er væk, takket være Jettes behandling.
En super dygtig stemmecoach med en tillidsvækkende personlighed, som jeg til enhver tid vil give mine varmeste anbefalinger.”

Frank

Min hals er som ny igen

“Jeg var i fredags ved hals lægen, og fik en ny kikkert undersøgelse. Det var meget positivt. Min hals er som ny igen, og jeg fik ros for at det var sket så hurtigt. Det kan jeg takke dig for. Du har helt sikkert haft en stor betydning for at hævelsen er forsvundet så hurtigt.
Jeg bruger alle de øvelser du har givet mig, og har glæde af at varme op med “glissader” og halsstræk. Jeg øver stadig på at synge med den rigtige vejrtrækning, og det skal jeg øve på i en længere tid.
Tusind tak for din fine hjælp, det er jeg meget taknemlig for. Jeg vil anbefale dig til andre, hvis jeg møder nogen på min vej med samme problemer.”

Aage

Man kan mærke, at du har hjertet med i alt du gør

“Jeg bliver nødt til at takke dig for alt den hjælp, du har givet mig. Du er dygtig til dit arbejde og passioneret indenfor dit fag. Men udover alle dine faglige egenskaber, så har du udvist en ekstrem omsorg og omtanke for mig, hver gang jeg er kommet til en session, og man kan mærke, at du har hjertet med i alt du gør.”

Eliza