Er det tid til at få en bedre stemme?

Udfordringer som hæshed, rømmetrang, manglende gennemslagskraft og andre funktionelle stemmeproblemer, kan ramme os alle, og opstå efter både kortere og længerevarende uhensigtsmæssig brug af stemmen.
Den bagvedliggende årsag kan blot være dårlige stemmevaner, men stemmeproblemer kan også væres stress- eller angstrelateret, eller opstå efter fysiske skader som f.eks. piskesmæld eller diskusprolaps.

Når vores stemmelæber overbelastes af den ene eller anden grund, så mister de over tid deres ydeevne, og stemmen vil blive anstrengt og lyde hæs, og der kan være hoste eller smerter forbundet med at bruge stemmen. Ved fortsat overbelastning kan der dannes stemmeknuder, ødemer o.lign.
Det, som det altid handler om, er derfor at give dine stemmelæber de bedste arbejdsvilkår. For når dine stemmelæber har det, så kan du tale og/eller synge med styrke og klang i din stemme, uden at blive træt eller hæs.

Og det vil jeg med glæde hjælpe dig med, uanset på hvilket niveau og i hvilket omfang du bruger din stemme.

Jeg kombinerer funktionel stemmetræning med kropsterapi, i form af manuel behandling der reducerer de uhensigtsmæssige muskulære spændinger du har omkring dine åndedrætsmuskler samt især omkring strube, kæbe, nakke og skuldre.
I den funktionelle stemmetræning arbejder vi med koordination af krop, åndedræt og stemme, i form af åndedrætstræning, stemmeøvelser og afspændingsøvelser. Det hele blander vi med større bevidsthed om sammenhængen mellem din krop, stemme og psyke. For jo mere bevidst du er om, hvorfor du bruger din stemme, som du gør, jo nemmere kan du ændre dine stemmevaner til nogle bedre, og dermed opnå de forandringer du ønsker i din stemme.

Her over til højre på siden, kan du læse mere om hvordan en 1:1 session helt praktisk forløber.

Sådan forløber en 1:1 session

1) En 1:1 session starter altid med, at vi tager en snak om hvilke udfordringer, du oplever på din stemme, og hvilke forandringer i din stemme du ønsker. Herefter hører jeg dig tale eller synge, afhængig af om det er din tale- og/eller sangstemme, du gerne vil forbedre, så jeg kan høre og se hvordan din stemme lyder, og hvordan du bruger den.

2) Herefter afspænder vi de uhensigtsmæssige spændinger i åndedrætsmusklerne samt i de stemmerelaterede muskler, der begrænser din stemme. Det er forskelligt hvor meget vi mærker til muskelspændingerne, men når vi afspænder dem, har det en øjeblikkelig virkning på lyden og fornemmelsen af at bruge stemmen. Under denne del af din session, ligger du fuldt påklædt på en briks.

3) Efter den manuelle behandling, hører vi din stemme igen, så du både hører og mærker forandringen. Herefter arbejder vi mere aktivt med din stemme og hvordan du bruger og styrer den bedre, så du kan opnå de forandringer du ønsker i din stemme.

4) Vi slutter din 1:1 session af med, at vi aftaler hvilke øvelser du skal lave til vi ses igen, og hvilke ting det vil være givende for dig, at være særlig opmærksom på. Jeg lægger vægt på stemmetræning, der kan omsættes til din hverdag, så øvelserne vil være udvalgte og målrettede, og vi aftaler også hvordan du nemt får dem ind i din hverdag.

Glæder mig til at arbejde med dig!

Vil du gerne bare i gang NU, og vil du gerne kunne træne hvor og hvornår det lige præcis passer dig? Så er det et af mine onlinekurser du skal have fat i.

Under workshop i dag kunne jeg mærke en klar forbedring af min volumen – og klarhed i øvrigt

“Tusinde tak for god og givende behandling i dag. Men også virkelig tankevækkende. Under workshop i dag kunne jeg mærke en klar forbedring af min volumen – og klarhed i øvrigt. Virkelig fed følelse – at være in charge af min stemme.”

Lise

Jeg kan mærke at andre lytter mere til mig nu, end før

“Efter at have arbejdet med personlig udvikling i mange år, var jeg gået lidt i stå, men ved et kursus, hvor Jette gav nogle tip og tricks til at arbejde med stemmen, besluttede jeg mig for at prøve et forløb hos Stemmeklar. Og sikke en rejse!
At få stemmen sat fri, har også sat mig fri. Jeg føler mig meget mere i balance end nogensinde før, og jeg får positive tilbagemeldinger fra andre om hvor tydelig og kraftig min stemme lyder.

Jeg føler at jeg er blevet et helt nyt menneske, hvor jeg kan mærke at andre lytter mere til mig nu, end før. Mine allervarmeste anbefalinger af Jette / Stemmeklar til alle, som tør at udvikle sig.”

Torben

Havde jeg ikke taget turen fra Sønderborg til dig i Århus de 2 gange, havde stemmen ikke holdt til det, jeg har budt den

“Siden jeg besøgte dig i april måned har min stemme været stabil.
Jeg har nu gennemført at arbejde 24-7 i 17 dage, med stemmen som det eneste redskab. Den har ikke svigtet mig en eneste gang. Igår havde vi en afsluttende fest, hvor vi sang og dansede og forsøgte at snakke på trods af høj musik. Alt det, som min stemme ikke har kunnet klare de sidste 3 år. Jeg skånede bestemt ikke stemmen, men den holdt.
Havde jeg ikke taget turen fra Sønderborg til dig i Århus de 2 gange, havde stemmen ikke holdt til det, jeg har budt den. Jeg er dig meget taknemlig, og skulle jeg på noget tidspunkt få problemer igen, vil du høre fra mig med det samme. Det er fantastisk, det du har gjort for mig”

Lykke

Fra session til session kunne jeg mærke en forbedring af stemmen – hver gang

“Jeg kontaktede Jette hos Stemmeklar, fordi jeg, efter mange år som sanger og underviser, var begyndt at blive hæs og miste kraften i min stemme. Allerede fra den første session følte jeg mig i helt trygge hænder. Det tog kun en kort stemmeprøve fra mig for Jette, til at kunne påpege de problematikker, der var skyld i min hæshed.

I de efterfølgende sessioner blev jeg løbende udstyret med nye øvelser og teknikker, der alle havde en naturlig progression indbygget, så stemmen hele tiden blev bygget op gennem forløbet. Fra session til session kunne jeg mærke en forbedring af stemmen – hver gang.

Jeg har nu fået styrken i min stemme tilbage og hæsheden er væk, takket være Jettes behandling.
En super dygtig stemmecoach med en tillidsvækkende personlighed, som jeg til enhver tid vil give mine varmeste anbefalinger.”

Frank

Min hals er som ny igen

“Jeg var i fredags ved hals lægen, og fik en ny kikkert undersøgelse. Det var meget positivt. Min hals er som ny igen, og jeg fik ros for at det var sket så hurtigt. Det kan jeg takke dig for. Du har helt sikkert haft en stor betydning for at hævelsen er forsvundet så hurtigt.
Jeg bruger alle de øvelser du har givet mig, og har glæde af at varme op med “glissader” og halsstræk. Jeg øver stadig på at synge med den rigtige vejrtrækning, og det skal jeg øve på i en længere tid.
Tusind tak for din fine hjælp, det er jeg meget taknemlig for. Jeg vil anbefale dig til andre, hvis jeg møder nogen på min vej med samme problemer.”

Aage

Man kan mærke, at du har hjertet med i alt du gør

“Jeg bliver nødt til at takke dig for alt den hjælp, du har givet mig. Du er dygtig til dit arbejde og passioneret indenfor dit fag. Men udover alle dine faglige egenskaber, så har du udvist en ekstrem omsorg og omtanke for mig, hver gang jeg er kommet til en session, og man kan mærke, at du har hjertet med i alt du gør.”

Eliza