Sådan her ser dine stemmelæber ud!

Lige der midt i luftrøret, bag ved fremspringet på din skjoldbrusk, sidder de som to læber, der kan lukke og åbne, hvorved din udåndingsluft sættes i svingninger og bliver til lyd, når du taler eller synger.

Ret så simpelt.
Og vanvittigt fascinerende. For de er i gennemsnit kun 1,4 cm lange!
Lidt længere hos mænd.
Men det mest fascinerende er, at disse små stemmelæber lukker og åbner flere hundrede gange i sekundet!

Jeps, den er god nok:
Hvis du som kvinde taler, lukker og åbner de omkring 250 gange i sekundet.
Er du mand nøjes de med at svinge omkring 125 gange i sekundet. Jo lysere tone du taler eller synger, jo flere svingninger. Og dette arbejde kræver både smidighed og styrke.

SÅ det er ikke så underligt, at din stemme nemt kan blive træt eller hæs, hvis du ikke bruger den hensigtsmæssigt, vel?

Faktisk er det svært ikke at blive forundret over, at stemmen overhovedet virker! At den kan holde til at blive brugt, og at den kan blive god igen, hvis den er blevet overbelastet og slidt, når bare den får den rette behandling og genoptræning.

For det kan den, og jeg hjælper dig gerne.
Det kan være gennem en 1:1 session, gennem mit onlineforløb “Slut med træt og hæs stemme”, eller gennem en af mine workshops ude på din arbejdesplads.
Alt godt til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook