Kender du Vagus nerven?
Alle de mange gule streger på billedet er selve, eller grene af, din Nervus Vagus, din 10.kranienerve. En nerve der spiller en afgørende rolle for blandt andet hvor godt dine organer fungerer, fordøjelse, stressniveau OG din stemme.

Dels fordi en gren af Vagus nerven er Nervus Recurrens, også bare kaldet talenerven, den som forsyner nerveforbindelsen til dine stemmelæber.
Men også fordi Vagus nerven er en parasympatisk nerve, hvilket vil sige den del af dit nervesystem, der er aktivt når du er afslappet.
Det er blandet andet på grund af Vagus nerven, at der er forbindelse mellem stress og hæshed.

Og det er derfor at den manuelle behandling omkring kæbe- og strube, som altid er en del af en session hos mig når du kommer for behandling af hæshed, ikke bare er vigtig og effektiv, men også så utrolig afslappende!
Vi kan simpelthen ikke undgå at stimulere din Vagus nerve, når vi afspænder muskulaturen her.

Så kommer du her i klinikken for behandling af hæshed, så vær forberedt på at du kan føle dig dejligt afslappet når du går herfra, og med flere behandlinger, at slippe af med andre udfordringer i kroppen end blot hæsheden!

Vagus nerven løber for i øvrigt videre ned i bryst- og bughulen, og er den længste nerve i din krop, og hver gang du tager en dyb indånding ind gennem næsen, hvor luften får lov til at komme helt ned i bunden af brystkassen, for derefter at blive sluppet ud igen på en udånding gennem munden, stimulerer du selv din Vagus nerve, og dermed dit parasympatiske nervesystem.
– Og ja, du stimulerer den også ved at tale og synge, når du bruger dit åndedræt og din stemme optimalt.

Alt godt til dig og din stemme (og din vagus nerve)
/ Jette Dahl 

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne undgå at din stemme bliver træt, anstrengt eller hæs?
Så hent mit minikursus til 0 kr., og bliv klogere på hvorfor din stemme bliver træt, anstrengt eller hæs, og få hele 3 enkle og gode redskaber til at undgå det.
Minikurset lander som en overskuelig 20 minutters video i din indbakke med det samme, og du kan tage det lige præcis, når det passer dig.

Når du tilmelder dig minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook