Oplever du også, at det kan være sværere at få klang, tydelighed og energi i din stemme, når du taler eller synger med lav styrke, end hvis du taler eller synger med stor styrke?
Eller hvis du er sanger: når du synger de dybere toner, fremfor de højere toner?
Så er det helt naturligt!
Vi kan nemlig naturligt nok, komme til at skrue alt for meget ned for energien, når vi skruer lidt ned for tonestyrken eller tonehøjden.
Og når energien bliver for lav, så mister vi klangen og tydeligheden i vores stemme.
Så her får du et trick:
Hvad end du skal tale eller synge med lav styrke eller tonehøjde, så forestil dig, at du i stedet skal tale eller synge med stor styrke.
👉 Stå gerne op, og find så paratheden i kroppen og i åndedrættet, som om du skulle til at tale eller synge med stor styrke, MEN “snyd” så dig selv, og tal eller syng med den ønskede lave styrke!
Så du ikke skruer ned for energien, men i stedet skruer OP for energien, når du skruer ned for styrken.
For at vi har klang, tydelighed og energi i vores stemme, er vi nemlig nødt til at sende stemmen afsted med energi fra kroppen af.
Uanset med hvilken styrke eller i hvilken tonehøjde vi taler eller synger.
Når du har øvet at “snyde” dig selv, og dermed vænnet dig til at skrue op for energien i kroppen, når du skruer ned for styrken i din stemme, så har du fornemmelsen, og kan finde det passende niveau, hvor du hverken bruger for lidt energi, eller bruger mere end du behøver.
Alt godt til din stemme
/ Jette Dahl
PS. Herinde på min blog har jeg en video, hvori jeg viser dig, hvordan du kan skrue op for energien i kroppen ved at forestille dig, at du er en håndboldspiller, når du taler eller synger. Den video finder du lige her.

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook