Er der match mellem dine ord, din stemme og dit kropssprog?

Hvad end du er taler eller sanger, er du formidler af et budskab.
Og dit budskab ligger aldrig kun i dine ord.
Dit budskab udtrykkes også gennem din stemme, både din stemmes lyd og din stemmeføring eller frasering. Og så kommer dit budskab til udtryk gennem dit kropssprog.

Ønsker du at stå som en autentisk formidler, med et budskab der står stærkt og som gør indtryk?
Så skal der være overensstemmelse mellem disse tre: dine ord, din stemme og dit kropssprog.
Er der ikke det, vil lytteren bevidst eller ubevidst betvivle dit budskab.

Lad mig komme med et par eksempler:

  • Handler dit budskab om at skabe en forandring f.eks. på din arbejdsplads, så står det stærkest hvis din stemme og dit kropssprog udtrykker en vis handlekraft og sikkerhed. Lyder din stemme usikker og er dit kropssprog vigende, får du næppe overbevist dine medarbejdere om vigtigheden i det budskab.
  • Handler dit budskab f.eks. om at du gerne vil udtrykke glæde over noget, så virker det ikke så oprigtigt hvis din stemmeføring er alt for monoton og kropssproget for lukket. Her er det vigtigst at vi kan høre liv og glæde i din stemme, og at dit kropssprog er åbent. Ellers kan vi ikke mærke dit budskab.

Så næste gang du forbereder dig som taler eller som sanger, så find det udtryk frem i din stemme og i dit kropssprog, som matcher dine ord. Er du ramt af hæshed eller andre stemmeproblemer, som begrænser din stemmes lyd og din stemmeføring eller frasering, så skru endnu mere op for udtryksmulighederne i dit kropssprog.

Så står dit budskab stærkt.

Vil du have flere gode råd og tricks til at få dit budskab til at stå stærkere når du taler eller synger?
Så se mine blogindlæg Blog #10: Sådan får du mere liv i din stemmeføring og Blog #8: Når dine ord lyder vigtige, hører vi efter.
Se også min video i Blog #19: Sådan får du dit budskab til at lyde vigtigt

Alt godt til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook