Dette blogindlæg er også skrevet i en Corona tid. I en tid hvor der er brug for stemmepleje til den trætte jeg-arbejder-hjemmefra-og-taler-i-online-møder-hele-dagen-stemme!
Men indeholder en stemmeøvelser der i den grad også er god hvis vi er ovre Corona, når du læser dette indlæg her.

Sidder du i mange (online) møder, og kan du mærke det på din stemme?

Så er du, som jeg skrev i sidste uge, på ingen måder alene.
Det kan være at du oplever, at din stemme hurtigere bliver træt eller hæs, eller at du oftere skal rømme dig?

MEN selvom online møder nemt slider mere på stemmen end fysiske møder, så er der også nogle fordele ved online møder.

For når kameraet og mikrofonen er slukket, og du er derhjemme bare med dig selv og måske din familie, så har du mulighed for at gøre noget godt for din stemme, som du måske ellers ikke lige ville gøre, hvis du sad fysisk inde på din arbejdsplads.
Og det er de fordele, som jeg vil hjælpe dig til at udnytte, ved i de her nedlukningsuger at dele nogle øvelser, som er rigtig gode til en træt stemme.
Øvelser der selvfølgelig kan laves, uanset hvordan din arbejdsdag ser ud eller ikke ser ud i denne tid. Men som bare er særligt oplagte at lave, hvis du sidder hjemme og arbejder.
Og som ikke behøver at tage mere end 2 til 5 minutter at lave, før du logger på dit møde.

I sidste uge var det et rigtig godt nakkestræk, jeg delte med dig, og i denne uge vil jeg dele en helt enkel stemmeøvelse med dig, som især er med til:

  • at du kan undgå stemmetræthed og hæshed
  • at du kan undgå rømmetrang
  • at du får mere liv og klang i din stemme

Og selve øvelsen er at nynne på et “m”.

Helt enkelt og alligevel med nogle vigtige fokus, for at du får mest muligt ud af øvelsen. Så se videoen, og du er naturligvis velkommen til at spørge, hvis der er noget du er i tvivl om.

Som jeg også siger i videoen, så er øvelsen ikke det tungeste skyts mod træt og hæs stemme, som jeg har i min værktøjskasse. Men til gengæld er det en øvelse, der er nem at gå til, og for mange vil den være nok.
Så prøv at lave den allerede i dag, og fortsæt den næste uges tid, og lyt og mærk hvad det gør ved din stemme.
Det kan være 2-5 minutter inden du logger på dit online møde, eller mens du lige rejser dig for at hente mere kaffe.
Selvfølgelig gerne sammen med nakkestrækket, som jeg delte med dig i sidste uge, men husk at det altid er bedre at gøre lidt godt for stemmen, end ikke at gøre noget.

Alt godt til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook