Måske læser du dette blogindlæg mens vi stadig har Corona, og måske er vi for længst ovre Corona, når du læser det, men Corona eller ej, så er det et godt nakkestræk jeg vil dele med dig her.

Hvis vi stadig er i Corona tiden, så er din stemme måske også mærket af alle de onlinemøder og onlineundervisning, som du i denne tid skal bruge din stemme til?
Måske bliver din stemme hurtigere træt og anstrengt, eller måske du skal rømme dig oftere?

Det er du ikke ene om at opleve.
Jeg hører det også fra næsten alle mine klienter, når jeg i denne hjælper dem i onlinesessions. Og igår fortalte en af mine klienter mig, at hun havde været ved sin læge, som også oplevede det samme hos sine patienter.

Og der er faktisk flere gode årsager til, at du mærker online møder slider mere på din stemme end fysiske møder. Dels bruger du din krop anderledes når du taler i et onlinemøde, end hvis du sidder i et fysisk møde. Derudover er hele vores interaktion og lytten til hinanden også anderledes i et onlinemøde, end den er i et fysisk møde.

At afspænde nakken kan ikke alene gøre din stemme stærk nok, til at du kan tale i online møder en hel arbejdsdag, hvis du i forvejen føler din stemme er anstrengt eller træt.
Men nakkestivhed og spændinger kan til gengæld hurtigt tage livet af din stemme.

Derfor vil jeg her dele et rigtig effektivt nakkestræk med dig.
Og det modvirker ikke kun stemmetræthed, men også den spændingshovedpine, man nemt kan få ved mange timer foran en skærm. Særligt hvis du som mange i denne tid, har fået dit normale skrivebord og kontorstol skiftet ud med spisebord og spisebordsstol, og derfor ikke sidder helt lige så godt, som du plejer.

Og er vi for længst ovre Corona og onlinemøder, når du læser mit blogindlæg her, så er jeg sikker på at du nok alligevel også godt kender til at have spændinger i nakken.

Tag dig tid til strækket og nyd det!
Du kan lave det 5 min inden du logger på dit online møde. Eller hvis der ikke er video på, så kan du lave det undervejs.
Og når din arbejdsdag er slut, så lav det gerne igen, og mærk forskellen.

Alt godt til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook