Hvis du har fulgt mig noget tid, så har du sikkert hørt mig sige, at det at rømme sig, er noget af det, der slider allermest på din stemme.
Fordi når du rømmer dig, skaber du en irritation i slimhinderne, der beklæder dine stemmelæber. Og fordi du laver et stort opspænd i musklerne omkring dine stemmelæber.
Og den kombination, kan gøre din stemme hæs, anstrengt og klangfattig. 

Og du har sikkert også hørt mig sige, at det at hoste, trods alt slider mindre på stemmen end at rømme sig….

MEN nu er vi jo i en særlig tid (da dette blogindlæg er skrevet under Corona), hvor vi helt selvfølgeligt, hellere rømmer os fremfor at hoste, når vi mærker en irritation i halsen.
Og netop derfor, er det særligt vigtigt i denne tid, at du er obs på din rømmetrang, hvis du har udfordringer med din stemme, eller gerne vil undgå at få det.
Der sker ikke noget ved at rømme sig en enkelt gang. Men problemet med at rømme sig er, at den irritation du får skabt i slimhinderne, øger din trang til at rømme dig igen. 

Og så er den onde cirkel igang….

Så særligt i denne Corona tid, men altid: røm dig så lidt som muligt. Prøv om du kan lade irritationen være. Tit forsvinder irritationen faktisk af sig selv igen. Ligesom et myggestik der holder op med at klø, når vi ellers kan holde fingrene fra det.

Hvis du er havnet i den onde cirkel, og stemmen er påvirket af det, så hjælper jeg dig gerne med den del af rømmetrangen, der skyldes spændinger i din strubemuskulatur og hvordan du bruger din stemme og vejrtrækning. For selvom rømmetrangen kan synes umulig at slippe af med, så går det heldigvis ret hurtigt, når først du får de rette redskaber til det.
Du kan booke en tid til en 1:1 session oppe i øverste højre hjørne her på siden.

Alt godt til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook