Har du prøvet at slukke for radioen eller lydbogen, fordi der var en stemme, som du simpelthen ikke kunne holde ud at høre på?

Sammen med Birgitte Stougaard Pedersen, der er forsker inden for især den digitale lydbog, medvirker jeg, som praktikeren der til hverdag hjælper både talere og sangere med at få deres stemme til at lyde bedre, og kunne holde til mere, i Radio4’s program “Kraniebrud”.

Et spændende møde!
Og virkelig spændende at høre Birgittes tanker om stemmen i samtaler mellem mennesker, men især om stemmen i kunsten.

Hvordan præger oplæserens stemme f.eks. din oplevelse af fortællingen i en lydbog? Og hvad skal en god lydbogs stemme egentlig kunne?

Cirka 20 minutter inde i udsendelsen, kommer jeg ind og taler om hvordan stemmen helt praktisk virker, hvad den kan, og hvordan vi kan træne den.
Og lidt senere i udsendelsen, det jeg synes der er det allermest spændende ved stemmen:

Nemlig hvordan stemmen er et personligt og autentisk udtryk for den vi er, hvis vi tør ikke at lyde som alle andre.

Og stemmer med personlighed er der masser af klip med undervejs i udsendelsen. Du hører alt fra Thomas Windings bløde stemme til Yahya Hassans næsten råbende stemme. Fra Jørgen Leths nasale stemme til Maggie Wheelers (hende med “Oh. My. God.” replikken i serien “Friends”!) endnu mere nasale (eller i virkeligheden “twangede” stemme som lyder nasalt) stemme!

Tryk herunder og lyt med hvis du er nysgerrig!

Alt det bedste til dig og din stemme
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne vide hvilke, der er de 3 værste dårlige stemmevaner du kan have, og hvilken der er den allerbedste?

Og vil du også gerne vide hvordan du bryder de her 3 dårlige vaner, og ikke mindst: hvordan du får den gode vane,  så din stemme kan lyde stærkere, mere sikker og mere klangfuld?

Så hent mit minikursus til 0 kr., der er en overskuelig 20 minutters video, du får adgang til med det samme, og som du kan se lige når det passer dig.

Når du henter minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook