Bliver du ind imellem nervøs, når du skal tale eller synge?
Så gør det modsatte af hvad nervøsiteten vil have dig til, nemlig:

Accepter at nervøsiteten er der, men i stedet for at kæmpe for at få den væk, så tal eller syng som om du IKKE er nervøs!

Så hvis nervøsiteten viser sig ved at du taler for hurtigt, så sænk tempoet. Taler du for lavt, så tal højere.
Hvis nervøsiteten viser sig ved, at du bevæger dig uroligt, så stå stille. Eller omvendt, hvis nervøsiteten viser sig ved at du fuldstændig fryser i dit kropssprog, så bevæg dig. 

Gør det modsatte!

For fokuserer du på at kæmpe for at få nervøsiteten væk, forstørrer du den blot.
Accepterer du den derimod, og i stedet flytter dit fokus hen på at gøre det modsatte af hvad nervøsiteten vil have dig til, så sender du nemlig også de modsatte signaler til dit nervesystem: at alt er godt og at der er ro på.

Og så bliver det dig, der styrer din stemme, og ikke din stemme der styrer dig. Og det er en god fornemmelse!
Jeg ved det kan lyde nemmere sagt end gjort, men også her gør øvelse mester.

Jeg hepper på dig!
/ Jette Dahl

Vil du have mit minikursus til 0 kr.?

Vil du gerne undgå at din stemme bliver træt, anstrengt eller hæs?
Så hent mit minikursus til 0 kr., og bliv klogere på hvorfor din stemme bliver træt, anstrengt eller hæs, og få hele 3 enkle og gode redskaber til at undgå det.
Minikurset lander som en overskuelig 20 minutters video i din indbakke med det samme, og du kan tage det lige præcis, når det passer dig.

Når du tilmelder dig minikurset, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev, og giver dermed tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her. Jeg sender nyhedsbrev ud cirka en gang om måneden, og du kan altid afmelde dig igen, ved blot et enkelt klik.

Få det hele med – følg også med på facebook